January 26, 2009

Affirmation technique - Ujišťovací technika

If you are to be successful in any doing there are several key factors you must include. You have to be motivated, stay focused and far the best result booster is enthusiasm. The best beginning of every activity is therefore if you're mentally affirming what and why you're doing and what are the expected results.

Pokud máte být úspěšní v jakékoli činnosti existuje několik klíčových věcí, které jsou potřeba. Musíte mít motivaci, musíte zůstat soustředění a úplně nejlepších výsledků dosáhnete pokud jste nadšení. Nejlepším startem každé činnosti je proto se mentálně ujistit, co a proč budete dělat a jaké výsledky očekáváte.

Whether you're going to do exercises, work, do shopping, prepare dinner, make love or watch a movie is it worthful to spend few second over following question:



  • What are you going to do?

  • Why are you going to do this?

  • How much time you'd like to spend on it?

  • What results do you expect?

  • Is there something else you would rather do now?


Ať už hodláte cvičit, pracovat, nakupovat, připravovat večeři, milovat se nebo se dívat na film, je dobré věnovat pár sekund následujícím otázkám:



  • Co budete teď dělat?

  • Proč to budete dělat?

  • Kolik času tomu chcete věnovat?

  • Jaké výsledky očekáváte?

  • Je něco jiného, co byste teď dělali raději?


While answering these questions stay attached to your goals and priorities. Let say that you're going to prepare a dinner for your family. It might be that you love cooking above anything else, however today it's not the best day and there are other issues that require your attention right now. Admit such a feeling and freely decide not to cook today. And that's perfectly ok. If you did this small analysis it will be also easier for you to explain to your family why they have to be without their favorite meal.

Když odpovídáte na tyto otázky, mějte na paměti vaše cíle a priority. Řekněme, že se chystáte vařit rodině večeři. Možná, že vaření opravdu milujete, ale dnes prostě není ten nejlepší den a jsou jiné věci, které vyžadují vaši okamžitou pozornost. Přiznejte si takové pocity a svobodně se rozhodněte dnes nevařit. A to je naprosto v pořádku. Pokud jste si udělali takovouto krátkou analýzu, bude také snazší rodině vysvětlit, proč se mají obejít bez oblíbeného jídla.

Let assume the other possibility that you decided that cooking is the only one activity you would like to put your effort into for the next 45 minutes. Great! You're a step ahead most of the people who are spending most of their life not knowing what they are doing.

Předpokládejme teď tu druhou variantu, a to že jste se rozhodli, že vaření je jediná činnost, které se chcete věnovat další třičtvrtě hodinu. Výborně! Dostali jste se totiž mnohem dál, než se většina lidí, kteří stráví většinu svého života, aniž vědí, co dělají.

Now it's time for the affirmation itself. You're going to make a mental note that you're going to get the maximum from upcoming activity. Just in your mind repeat what you're going to do, how long time you're going to spend and what will you receive. Tell your brain that you're going to dedicate the time to just and only this activity and that it will be given all your attention and skills. You're making an affirmation that you will stay focused and enthusiastics and that you'll reach wonderful results. You can also state that there is a reason why you're doing this in the first place and affirm that the next action will improve the results evaluated by this reason.

Teď je čas na samotné ujištění. V duchu si řekněte krátkou myšlenku, že z následující činnosti vytěžíte maximum. V mysli si přesně určete co budete dělat, jak dlouho se tomu budete věnovat a čeho tím dosáhnete. Řekněte mozku, že věnujete následující čas jen a pouze na jednu specifickou aktivitu a věnujete jí veškerou svojí pozornost a všechny své dovednosti. Ujišťujete se, že zůstanete soustředěný a nadšený, a že dosáhnete úžasných výsledků. Můžete si také říci, že je zde větší důvod, proč to děláte, a že následující činnost přinese vynikající výsledky i pro tento váš širší plán.


By affirming this and by holding to your affirmation while you're doing the task, you are very likely to receive much better results and stay delighted whole time.


Pokud se takto ujistíte a zůstanete svému ujištění věrní celou dobu, co provádíte tuto jednu činnost, dostane se vám tak velmi pravděpodobně mnohem lepších výsledků a budete této činnosti zaníceně věnovat po celou dobu.

Let's continue with our example from the kitchen. You've assured yourself that cooking is what you want to do now and so you can use all your enthusiasm in doing it. Before you take a knife and before you open the sideboard state your affirmation: "I reserve next 45 minutes for cooking and cooking only. I'll do nothing else and focus myself 100% for the cooking. I'll use the best ingredients a combine them with unusual skill in order to prepare delicious meal for my family. I'll use all my senses to create all the details perfect. I'll have great fun preparing the meal and my family will appreciate my effort. We'll all enjoy this meal. I love cooking because it helps me and state a reason (to charm my friends, to remember my grandma, introduces me to new tastes etc.). Today I'm going to cook pasta with cheese, broccoli and peas. All the ingredients will fit great together and everyone will like to meal.


Vraťme se k našemu příkladu z kuchyně. Ujistili jste se, že vaření je to, čemu se právě chcete věnovat a můžete do toho tedy dát všechno své nadšení. Ještě než vezmete do ruky nůž a než najdete hrnec, řekněte si v duchu své ujištění: "Následujících 45 minut se budu věnovat vaření a jenom věření. Nebudu dělat nic jiného a bude se soustředit na 100%. Budu používat jen nejlepší suroviny a s neobvyklou zručností je spojím, abych vytvořil(a) výtečné jídlo pro svou rodinu. Využiji všech svých smyslů, abych doladil(a) všechny detaily. Celou dobu se budu skvěle bavit a moje rodina mě ocení. Všichni si skvěle pochutnáme. Miluju vaření, protože mi také pomáhá a uveďte důvod (okouzlit přátele, vzpomenout si na babičku, poznávat nové chutě a další). Dnes budu vařit těstoviny se sýrem, brokolicí a hráškem. Všechny ingredience do sebe skvěle zapadnou a všem bude chutnat.


For the first time it might take longer then one minute, but as you use the technique more often it will become natural to you. Great about the technique is that you can use it anytime for any activity or anything you desires to achieve.


Napoprvé vám to může zabrat i déle jak jednu minutu, ale jak budete tuto techniku používat častěji, stane se vám přirozeností. Výborné na této technice je, že ji můžete s úspěchem používat kdykoli a pro jakoukoli činnost nebo pro cokoli, čeho chcete dosáhnout.

Do you like to see another example of affirmation? Have a look on my other page at Learn Languages Online web. There's an example of affirmation when you're learning a foreign language.

Pokud se chcete podívat na jiný příklad ujištění, podívejte se na mojí další stránku na serveru
Learn Languages Online (pouze anglicky). Najdete tam příklad ujištění před lekcí cizího jazyka.


And finally you should not be surprised if the cooking will be the one you enjoyed very much and if the meal will be one of the best.


A nakonec, nemělo by vás překvapit, pokud si toto vaření velice užijete a jídlo, které uvaříte bude jedním z nejlepších jaké jste kdy měl(a).

No comments:

Post a Comment